zážitky z cest Slapy nejsou jen pro vodáky. Víme, kde se dobře pracuje

Když jsme našli Chatu Slapy, hned jsme se shodli, že sem prostě musíme jet. Vypadá totiž přesně jako náš vysněný domov. A navíc sídlí na tak atraktivním místě. Kombinace krbu, sauny a dechberoucího výhledu z terasy převažuje nad faktem, že tu není WiFi. Ale žádné obavy, drazí freelanceři, s mobilními daty jsme si tady v pohodě vystačili i my - workoholici.

Lokalita a vybavení

Chata Slapy se nachází v osadě Skalice 400 m od Slapské přehrady. V okolí do 3 km najdete půjčovnu lodiček, restaurace, lékárnu i potraviny (obec Buš). Na výlet se můžete vydat například na zámek Jablonná či Lounský vrch. My jsme se ale, vzhledem k počasí a k účelu naší návštěvy, nehnuli z chaty.

V samotné osadě je božský klid. Tedy až na ptactvo, které si tu jede serenády, dokud nezapadne slunce. Sem tam kolem projede Family Frost a rozjede svou nostalgicky známou znělku. Pokud ale nezačnete na terase u grilu cinkat příborem, je tu klídek a ticho - i přes to, že chata je nedaleko silnice.

Workplace na jídlením stole

Přízemí tvoří jedna velká místnost s kuchyní, jídelním stolem a krbovými kamny + zašívárna sloužící jako malý obýváček s televizí. V přízemí se ještě nachází nádherná koupelna se sprchovým koutem. Nechybí prostorná terasa s plynovým grilem, kde jsme - zima nezima - trávili co nejvíc času a denně grilovali.

Z točitého schodiště se buď můžete vydat nahoru do útulné ložnice, nebo do suterénu s pračkou a… SAUNOU! I to byl jeden z důvodů, proč jsme se na slapskou chatu vydali. Ačkoliv byl květen, chytli jsme poměrně deštivý týden, a tak sauna přišla vhod.

Co se nám tu líbilo:

  • parkování na pozemku
  • krbová kamna se slušnou zásobou dřeva
  • terasa s plynovým grilem
  • zeleň, kam se podíváš
  • super lokalita - jen 45 min od Prahy
  • krásný a skvěle vybavený interiér (kuchyňské vybavení, pračka, sušák, myčka, topinkovač, mikrovlnka, lednice, fén, žehlička, televize)
  • velká okna, díky nimž jsme měli neustálý kontakt s přírodou, i když jsme byli zalezlí uvnitř chaty

Komu bychom tohle místo (ne)doporučili:

Chata Slapy je skvělé místo pro ty, kteří nemají vlastní chatu a touží po občasném úniku z velkoměsta. Kapacita max. 2 osoby ji předurčuje pro freelancery-samotáře či páry, které spolu podnikají - jako my dva. :)

Je tu klid přes týden i o víkendu, vzrostlé stromy, veverky, krb a úžasná terasa, odkud se nebudete chtít hnout. Jedinou slabinou je absence WiFi. Nás to ale zrovna dvakrát netrápilo, protože máme internet v mobilu.

Kratší délku pobytu u nás výrazně ovlivnila vyšší cena. Umíme si ale představit, že bychom tu strávili klidně celý měsíc a nic by nám tu nechybělo.

Místo bychom úplně nedoporučili lidem s dětmi. Točité schodiště a rozpálený krb v kombinaci s dětmi vyžadují vaši neustálou pozornost. Jsou ale povolení domácí mazlíčci, takže se čtyřnohým kamarádem sem v pohodě můžete.

Lída Maršálková Lída Maršálková

Lída Maršálková

poslední aktualizace: květen 2022

Místa objevují Josef Rousek a Lída Maršálková.